En forretningsmodell for omsorg: Kyra Kennedy » CoffeeGeek

I dag mens jeg skriver dette, (7. oktober 2022, trekker Kyra Kennedy seg fra Baratza. Breville kjøpte Baratza fra Kyle Anderson og Kennedy tilbake 1. oktober 2020, og Kennedy visste at tiden hennes i selskapet ville gå fra en aktiv rolle, til å en overgangsrolle, å overlevere nøklene som de er, til Brevilles seniorstab.

“Med integreringen av Baratza i Breville har det vært spennende og en tid med stor lederlæring for meg som selskapets administrerende direktør.” sa Kennedy. “Med Phil McKnights flytting til Seattle i år og hans overgang til Baratzas lederrolle og Baratza som gikk videre til neste kapittel, var det på tide for meg å gå vekk. Jeg er sikker på at det sterke, talentfulle teamet i Baratza er forberedt på å ta selskapet inn i en spennende ny fremtid.”

Legacy … det er et ord som har noen gravitas ved seg. Når du driver et vellykket og stadig voksende selskap i over 20 år, bygger du arven din hver eneste dag i det selskapet og blant alle du samhandler med og samarbeider med. Kennedys tid på Baratza har bygget opp et forbløffende nivå av det.

Phil McKnight var kortfattet om Kennedys arv: “Jeg tror Kyras arv vil være hvordan en visjon sentrert rundt ‘omsorg’ kan tillate en virksomhet å blomstre og lykkes som et alternativ til direkte økonomiske mål.”

Lee Safar ser Kennedy på en spesiell måte. “Kyras arv er ledende mennesker med integritet og støttende merkevarer som gjør det samme.” sa Safar. “Baratza var en av de første sponsorene av podcasten vår, og Kyra sørget for at jeg visste at det jeg bygde var verdifullt for industrien, og at selv om det jeg gjorde kom til å bli vanskelig, skulle jeg aldri gi opp å ha de vanskelige samtalene som ikke finnes andre steder. Hun oppmuntret meg til å fortsette å være modig og støttet min visjon. Hun har vært min største mester. Hun etterlater seg ikke noe; hennes skuldre er de jeg er velsignet nok og beæret nok til å stå på.”

På en personlig note kan jeg gjenta Safers ord. Kyra Kennedy har vært en konstant støttespiller for meg, av min innsats innen spesialkaffe, og av CoffeeGeek-samfunnet som helhet; Faktisk var Baratza vår aller første annonsør. Hun har delt utallige ord av oppmuntring og positivitet med meg i alt vi strevde etter å gjøre med denne nettsiden og dens fellesskap. Hver gang jeg organiserte en veldedighetsinnsamling, et stort forbrukerarrangement eller noe som innebar å «gi tilbake», visste jeg at Kennedy ville være all in med Baratzas støtte.

Det mange i samfunnet vårt kanskje ikke vet er dette: Kennedy gjorde ikke all denne veldedigheten og deltakelsen i arrangementer for bare å annonsere merkevaren hennes. Hun gjorde det på grunn av graden av omsorg hun har for det brede spesialkaffemiljøet. Dette var også en del av hennes bredere “omsorgs”-strategi med Baratza, men det var også en kjernedel av hvem hun er. Kennedy ønsket å gi tilbake til den større gruppen som omfavnet og stolte på henne, merket hennes, selskapet hennes og produktene hennes.

Jeg kan bekrefte det faktum at denne omsorgen omfattet mange uannonserte, private situasjoner der mennesker i triste eller vanskelige situasjoner fikk en hjelpende hånd fra Kennedy og Baratza; Jeg vet dette fordi jeg har hørt historier direkte fra noen av disse menneskene gjennom årene. Også dette er en stor del av Kennedys arv, spesielt med kaffeforbrukere.

Til slutt reflekterte Kennedy selv over arven hennes: “Baratzas suksess og menneskesentriske kultur er et eksempel for andre selskaper. Jeg har delt vår historie, samt vår visjon, misjon og kjerneverdier med andre ledere. Jeg er overbevist om at folk som jobbet med, eller for, Baratza også har plukket opp viktigheten av kultur, visjon og «å gjøre det rette» fra Baratza, og både Kyle og meg.»

Vi kommer til å savne Kyra Kennedy sårt i spesialkaffeindustrien, men jeg håper hun har en av de beste pensjonistene noensinne. Når jeg kjenner henne og hva som driver henne, er jeg sikker på at hun vil få mest mulig ut av det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *