Gulrot tyttebærsalat – sørlandsk bite

Denne oppskriften på gulrot-tranebærsalat bytter ut de klassiske rosinene med tørkede tranebær og legger til ananas, ristede pekannøtter og sitron for en lys, frisk, sprø side som familien din vil elske!

Gulrot tyttebærsalat i en blå bolle

Ok, jeg innrømmer det. Jeg er ingen rosinfan. Egentlig er det ganske mildt sagt. Jeg har en ganske sterk forakt for tingene. Men jeg elsker gulrøtter. Så da noen spurte meg her om dagen om jeg likte gulrotrosinsalat, sa jeg: “Nei, jeg liker ikke rosiner.” Men tanken slo meg om at jeg bare kunne bytte ut rosinene med tørkede tyttebær. Jeg har gjort det i andre oppskrifter som min bestemors Icebox Fruktkake, så hvorfor ikke her?

Gulrot tyttebærsalat i en blå bolle

Så jeg tok en klassisk gulrotrosinsalat, byttet ut rosinene, finjusterte dressingen litt og tilsatte ananas og ristede pekannøtter til blandingen for å starte opp. Resultatet er en sprø, frisk, knasende salat med skjær av sødme og smak som jeg virkelig elsker.

Gulrot tyttebærsalat i en blå bolle

Den største utfordringen med å lage denne salaten er å rive gulrøttene. Det er litt tidkrevende og krever litt albuefett hvis du bruker et rivjern av gammel skoleboks. Ved å bruke makuleringstilbehøret på foodprosessoren eller mikseren vil du spare tonnevis av tid.

Du kan også bruke en 10-unse pose med fyrstikkgulrøtter for å gjøre prosessen enda enklere, men jeg fant teksturen ganske annerledes og ikke helt det jeg ønsket. Likevel, hvis du har kort tid eller ikke har en måte å rive dem på, vil fyrstikkgulrøttene fungere.

Gulrot tyttebærsalat i en blå bolle

Et par ting å merke seg:

Oppskriften krever ca 6 mellomstore gulrøtter. Jeg fant ut at det var omtrent 1 pund gulrøtter. Når de er revet, trenger du 3 1/2 til 4 kopper.

Jeg valgte å bløtlegge tyttebærene mine i drenert ananasjuice og litt varmt vann (akkurat nok til å dekke dem) for å få dem til å buldre, men det er ikke et krav.

Ja, du kan bruke rosiner i denne oppskriften – vanlige eller til og med gylne rosiner.

Når det kommer til pekannøtter, gir risting av dem en dyp smak og intensiverer smaken. Sett dem i en 350° ovn i ca 5 minutter hvis de er i biter eller 7 til 8 minutter hvis de er halve. Bare ta dem ut når de har blitt duftende. Du må også la dem avkjøles helt før du legger dem i salaten.

Hvis du hater deg selv, kan du bytte mayoen med gresk yoghurt. (Bare tuller, selvfølgelig – kanskje. 😆)

Når det gjelder å skrelle de gulrøttene, er det et spørsmål om preferanse. Hvis de er skrubbet godt, er det ingenting i veien med å spise skallet. Noen sier at de har en “jordisk” smak, så du kan absolutt skrelle dem hvis du vil.

Oppskriftskort

Gulrot tyttebærsalat

Notater

*Du kan bytte ut de revne gulrøttene med 1 (10 unse) pose med fyrstikkgulrøtter, om ønskelig. Teksturen er litt annerledes, men den er fortsatt deilig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *