Hvordan lage en bedre bønnesalat – Rancho Gordo

Skrive ut

Salater

Her er noen av Steves salattips:

  • Jeg har funnet ut at å vaske salaten min, snurre den og deretter rulle den i rene kjøkkenhåndklær holder grønnsakene friskere, lenger. Jeg pakker inn rullen med en strikk og merker den så med merket malertape.
  • Jeg sparer endebrød, skjærer det i skiver og lar det tørke ut i ovnen. Å ta en bit av det tørkede brødet og dunke det i morteren og drysse det over salaten rett før servering hjelper til med å gjøre salaten mer solid.
  • Like mye som jeg elsker bønnebuljong, setter jeg ikke pris på det i salaten. Sørg for at bønnene dine er godt drenert. Så snart du har peiling, la bønnene sile i et dørslag mens du lager resten av ingrediensene. Men spar bønnebuljongen!
  • Jeg er lat og vil ikke ha mer oppvask å vaske. Så jeg liker å lage dressingen i salatbollen, tilsette ingrediensene og deretter slenge. Jeg starter vanligvis med salt og hvitløk, moser dem sammen, og tilsetter så eddik og ringler til slutt i olivenolje under visp. Noen ganger tilsetter jeg sennep. Ofte gjør jeg ikke det. Jeg elsker også å lage dressing med morteren min, i samme rekkefølge. Det emulgerer vakkert. Jeg har en fantastisk marmormørtel fra Carrera, Italia. Den er vakker, men den er tung, så for det meste bruker jeg min keramiske mørtel fra Spania. Den er vakker på en annen måte og mye lettere å bære og rengjøre.
  • Etter år med frykt har jeg omfavnet mandolinen min for å skjære i skiver. Ikke prat og ikke ta øynene fra bladet, uansett hvor selvsikker du føler deg. Belønningen er flotte grønnsaker som reddiker og selleri.
  • Bløtlegger du oppskåret (eller hakkede) reddikene dine i saltvann, får de en nesten smøraktig smak. Ikke mer enn noen få timer, ellers blir de slappe.
  • En romtemperatursalat med villris og oppskåret xoconostle er en vakker og enkel ting. Tilsett valnøtter, hvite bønner, masererte tomater og supertynne reddikskiver og favorittolivenoljen din, og du er klar. Det gir gode rester også.


← Eldre innlegg

Nyere innlegg →

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *