Mais med svarte bønner og Epazote Oppskrift – Rancho Gordo

Skrive ut

Salater

Sider

Vegetarisk

Jeg hadde et halvt kilo frossen mais i fryseren, og jeg prøver så godt jeg kan å faktisk bruke det som er der. Jeg er veldig flink til å legge ting inn i fryseren, men jeg er ikke så dyktig til å faktisk bruke dem. Jeg hater å kaste bort mat, så til tross for at mais kom inn på bondens markeder og butikker, brukte jeg den frosne.

Det var en fin rett, og jeg planlegger å lage den igjen og igjen. Kjernene av maispop og bønnene får det til å virke kremet og overbærende. Jeg brukte epazote, et fantastisk ugress som er mest kjent for å smaksette svarte bønner i Oaxaca, men det er en naturlig partner for mais, sopp og quesadillas. Jeg dyrker det, men jeg ser det ofte på meksikanske markeder og langs togskinner. Hvis du ikke har tilgang til det ferske, vennligst ikke bruk det tørkede. Det er verdiløst. Du kan erstatte koriander eller persille, og jeg vil ikke dømme deg hvis du ikke dømmer meg for å ha brukt frossen mais i juli.

  • 1 pund frossen mais
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kopp kokte, drenerte Rancho Gordo Midnight Black, Ayocote Negro eller Santanero Negro Delgado bønner
  • 1/4 kopp løst pakket fersk epazote, hakket
  • Salt og pepper

Serverer 2 til 4

  1. Legg maisen i en kjele med omtrent en halv tomme vann og kok opp. Fortsett å koke til maisen har skilt seg og ikke lenger er frossen, men ikke helt kokt, ca 3 minutter. Tøm og behold maisen, kast vannet.
  2. I pannen, fres løk og hvitløk i olivenolje på middels varme, til det er kokt, ca 5 til 8 minutter. Tilsett bønnene og reservert mais og varm gjennom. Smak til med salt og pepper. Bland forsiktig med epazoten og server.
  3. Denne kan også serveres romtemperatur og til og med kald som salat.


← Eldre innlegg

Nyere innlegg →

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *