Porttia Portis forteller om planene sine etter NKG PACE-programmet

NKG Pace Partner Porttia Portis står smilende foran hyller fulle av bokser.  Porttia har fletter og briller, har på seg svarte bukser og dongerijakke over en brun topp.
Porttia Portis er en av tre NKG Pace Partners som lærer Q-gradering i år.

Fra barista til kaffepedagog: Porttia Portis forteller om planene sine etter NKG PACE-programmet.

AV VASILIA FANARIOTI
SENIOR NETTKORRESPONDENT

Bilder med tillatelse av Porttia Portis

NKG PACE er et kvalitetskontrollopplæringsprogram designet for å skape muligheter for svarte amerikanere og øke mangfoldet i kaffeindustrien. Programmet, et samarbeid mellom Neumann kaffegruppe og Coffee Coalition for Racial Equitylansert i mai i fjor. (Du kan lese mer om NKG Pace i den trykte utgaven av oktober + november 2022 av Barista Magazine her.)

I dette eksklusive intervjuet setter vi oss ned med Portia Portis (hun/henne), en deltaker i NKG PACE-programmet, for å diskutere hennes erfaring i kaffeindustrien og planene hennes etter programmet.

BMag: Så, Porttia, hva fikk deg til å søke på NKG PACE-programmet?

Portia Portis: I løpet av sommeren 2020 var jeg klar til å slutte å jobbe med kaffe til tross for hvor mye jeg elsket det. Jeg var utslitt ikke bare av belastningen av å være en viktig arbeider under høyden av pandemien, men også av å eksistere i overveiende hvite kaffeområder som nektet å validere meg som en svart kvinne. Jeg kom over NKG PACE-programmet etter endelig å ha funnet andre BIPOC-kaffeeksperter som var forpliktet til å øke mangfoldet og inkluderende kaffe, og trodde at mine stille bønner var blitt besvart. Det har vært en tur siden.

Hvordan har opplevelsen vært så langt?

Opplevelsen har vært mer bekreftende enn jeg forventet. I det tiåret jeg har jobbet i kaffeindustrien, ble jeg alltid behandlet som en uteligger, som om det var et sjokk at jeg kunne være så kunnskapsrik om kaffe. I løpet av den første uken av programmet sørget instruktørene for det de to andre deltar Partnere og jeg visste at vi var der av en grunn, at opplevelsene våre ikke var forgjeves.

Porttia er en journalist som ble kaffeprofesjonell fra Dallas, via Dayton, Ohio.

Det var første gang jeg virkelig følte meg sett mens jeg jobbet i kaffeindustrien. Det var bekreftende å møte andre profesjonelle innen svart kaffe med forskjellige, men til slutt like opplevelser av å bli møtt med motstand ved hver sving. Vi var alle hardnakket forpliktet til våre karrierer innen kaffe for å skape rom for andre som oss, og det føltes som en stor vekt av mine skuldre å endelig få støtte på et institusjonelt nivå.

Hva har vært den mest utfordrende delen av overgangen din til kaffeindustrien?

Bokstavelig talt å være en svart kvinne. Jeg har hele tiden måttet bevise meg selv for det mest grunnleggende. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har blitt løyet til og om, ropt ut av navnet mitt, truet med å bli sparket og fått mine opplevelser avvist alt fordi jeg var den eneste svarte personen i rommet. Folk ser alltid etter makrouttrykk for rasisme i kaffeindustrien, men noen av de mest lumske formene for rasisme og diskriminering er mikroaggresjoner.

Jeg prøver å erkjenne hvor mye privilegium jeg har i disse situasjonene fordi jeg har lysere hud, som har en tendens til å få hvite mennesker til å føle at jeg er nærmere dem fordi de antar at jeg er blandet med hvitt. I det sekundet de finner ut at jeg ikke er det, endres oppførselen deres og jeg blir behandlet annerledes. Jeg har lært å bruke disse erfaringene som en markør for hvem jeg kan og ikke kan stole på, men også som en måte å gå inn for andre BIPOC så hardt jeg kan. Hvis jeg blir sluppet inn i disse “eksklusive” områdene, kan jeg like gjerne bruke dette påståtte privilegiet til å kjempe for egenkapital.

Porttia bruker sin journalistikkerfaring til å gi uttrykk for mangelen på mangfold og rettferdighet i kaffe.

Tror du at dette programmet vil åpne flere dører for deg i kaffebransjen?

Jeg tror definitivt at dette programmet vil åpne flere dører for meg i kaffebransjen. Kaffeindustrien verdsetter erfaring og akkreditering like mye som enhver annen bransje, og NKG PACE-programmet gjør en god jobb med å lære partnerne og jeg om alle aspekter av kaffe. Jeg føler at utdanningen jeg får kan brukes i så mange forskjellige tilfeller.

Jeg forstår at du har flyttet til Seattle for å jobbe med Atlas kaffeimportører for formålet med programmet – hva har vært din favorittdel av jobben så langt?

Min favoritt del av jobben er en kobling mellom cuppings i QC-laboratoriet og assistanse med det utgående prøvetakingssystemet. Jeg elsker kopping med QC-avdelingen på grunn av hvor mye jeg lærer om de sensoriske aspektene ved kaffe, siden vi hele tiden dissekerer forskjellene mellom å smake og drikke kaffe.

Vi har også bare en god tid med å hakke det opp om livet. På den annen side elsker jeg å hjelpe til med utgående prøvetaking fordi jeg får lære mer om kaffe i det grønne stadiet, og det er til syvende og sist tilfredsstillende å fullføre en oppgave fra start til slutt. Det skraper en merkelig del av hjernen min som bare føles produktiv når jeg kan se resultatet av arbeidet mitt.

Porttia poserer for kameraet, ett ben bøyd, foran hyller med tørrvarer.  I forgrunnen er en taklampe.
Porttia planlegger å bruke ferdighetene hun lærer som NKG PACE-partner for å hjelpe til med å utdanne og løfte andre BIPOC i kaffeindustrien.

Hva er dine kaffebransjerelaterte mål etter at du har fullført programmet?

Målet mitt er å bli kaffepedagog/instruktør fordi jeg ønsker å lære mer BIPOC om alt kaffe, enten de ønsker å satse på en karriere i bransjen eller bare vil vite mer om kaffen de drikker. Jeg har hatt så mange samtaler med folk fra alle samfunnslag om kaffe, og jeg ble oppriktig overrasket over hvor mye folk ønsker å vite mer om det.

Jeg pleide å tro at det bare var baristaer som nerdede om kaffe, men jeg innså gjennom disse samtalene at flere mennesker ville være villige til å lære hvis informasjonen var mer tilgjengelig for dem. Det gjør meg glad når folk lærer om de spesifikke smaksegenskapene som trekker dem til kaffe, eller når babybaristaer innser at de virkelig kan gjøre en karriere ut av kaffe og ikke bli sett ned på. Jeg tror fremtidens baristaer kan bli like respektert som sommelierer og ciceroner, og jeg håper å bli en del av den verdenen.

Hva vil være ditt råd til noen som tenker på å søke på PACE-programmet?

GJØR DET! Som jeg nevnte tidligere, var jeg klar til det slutte kaffe helt før du blir med i NKG PACE-programmet. Jeg ville ha gjort bokstavelig talt alt annet for å unngå å føle den dype harmen jeg følte på den tiden, men en liten gnagende stemme i hodet mitt ba meg fortsette å presse. Snart ble den nagende stemmen i hodet mitt en ytre stemme fra andre som gjenkjente hvor mye av mitt hjerte og sjel jeg strømmet ikke bare inn i arbeidet mitt, men i de andre baristaene rundt meg og samfunnet vi tjente.

Da jeg først fortalte menneskene i livet mitt at jeg tenkte på å søke, fortalte de ALLE meg umiddelbart at jeg ville få det. Det var vanskelig for meg å akseptere hvor mye de trodde på meg på grunn av hvor mye jeg slet med bedragersyndrom, men jeg er til syvende og sist glad for at jeg lyttet. Det siste tiåret med kaffearbeid har vært en lang, lang vei for meg, men å bli med i NKG PACE-programmet hjalp meg til å se skogen for trærne.

OM FORFATTEREN

Vasileia Fanarioti (hun/henne) er senior nettkorrespondent for Barista Magazineog en freelance tekstforfatter og redaktør med hovedfokus på kaffenisjen. Hun har også vært frivillig tekstforfatter for JEG ER IKKE BARISTA NPO, leverer innhold for å utdanne folk om baristaer og deres arbeid. Du kan følge hennes eventyr på thewanderingbean.net.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *