Søt og syrlig bringebærvinaigrette

Søt og syrlig bringebærvinaigrette er enkel å lage, og bruker en hemmelig ingrediens som vil imponere deg!

Mottar du Overtime Cook-nyhetsbrevet? Den er full av oppskrifter, kjøkkentips og mer! Klikk her for å registrere deg.

Trenge noen ideer for å gjøre denne dressingen om til en komplett salatoppskrift? Scroll ned for mine topp fem salater å bruke denne dressingen på!

Dette er faktisk en veldig gammel oppskrift som allerede finnes på denne bloggen. Men her om dagen åpnet jeg siden med oppskriften, og jeg skjønte hvor mye jeg hadde endret den i løpet av årene. Den originale oppskriften, selv om den er deilig som skrevet, har blitt testet og finpusset og oppdatert gjennom årene.

I dag bestemte jeg meg for å dele den oppdaterte oppskriften, tweaks og alt. Denne oppskriften på Sweet and Tangy Raspberry Vinaigrette er veldig kul. Den får sin bringebærsmak – ikke fra bringebæreddik eller til og med bringebærsyltetøy, men fra TE! Det er riktig. Du starter med god gammeldags hvit destillert eddik. Du vet – den flasken som du nesten helt sikkert allerede har i huset ditt? Den der. Du legger til noen bringebær-zinger-teposer, og lar det trekke. En liten stund senere … har du litt bringebæreddik, alt klart for å lage denne raske og enkle oppskriften på salatdressing. Jeg hørte først om dette trikset fra søsteren min for mange år siden, og det har vært en av mine salatdressinger siden den gang!

Når du er ferdig med å lage din Sweet and Tangy Raspberry Vinaigrette, sørg for å holde disse teposene ute, for jeg har den mest fantastiske sommerdrinkoppskriften du også kan prøve: Slushy Berry Tea!

Merk: ideen om å trekke teposer i hvit eddik for å lage smaksatt eddik høres superkul ut, men prøv annen te på eget ansvar. Jeg er ikke sikker på hvorfor, men fra min erfaring fungerer ikke dette med andre smaker av te!

Trenger du noen salatideer å bruke denne dressingen på? Her er noen forslag: (Oppskriften følger disse forslagene.)

 • Spinatsalat med jordbær, mango, avokado og rødløk i skiver. Ganske grunnleggende, men populært av en grunn!
 • Blandet grønnsalat med ristede søtpoteter, mandler i skiver, craisins og sjalottløk i terninger.
 • Ruccolasalat med granateplefrø, pekannøtter eller pistacier, og skiver av grillet kylling.
 • Spinatsalat med ristede rødbeter, mandarinskiver, craisins og fetaost.
 • Spinatsalat med grillet mais, fersken i terninger, blåbær (valgfritt) og rødløk eller sjalottløk.

Følger du @overtidskoke på Instagram ennå?

Søt og syrlig bringebærvinaigrette

Forfatter:

Serverer: ca 1½ kopper

Ingredienser

 • 2 bringebær-zinger-teposer (erstatter ikke)
 • ½ kopp hvit eddik
 • ¾ kopp olivenolje
 • 1 ss balsamicoeddik (valgfritt)
 • 1-2 ss honning, avhengig av søthetspreferanse
 • 1 ts hvitløkspulver, valgfritt
 • salt og sort pepper, etter smak

Bruksanvisning

 1. Plasser teposer og eddik i en liten bolle eller beholder. La trekke i 20-30 minutter. Fjern teposer og kast.
 2. Tilsett de resterende ingrediensene i bolle eller beholder. Visp eller rist for å kombinere.
 3. Oppbevares i kjøleskap til servering. Rist godt rett før servering.

Planlegge på forhånd:

 1. Denne dressingen holder seg godt i kjøleskapet i minst en uke eller to.

3.4.3177

Noen andre salat- og dressingoppskrifter du kanskje liker:

Sitrus sjalottløk salatdressing

Grillet kyllinghøstsalat

Lønnstekt Butternut Squash og rosenkålsalat

Grillet mais-, fersken- og spinatsalat

Lilla kålsalat

Grillet kylling og grapefruktsalat

Kremet avokadosalatdressing

Vanlige spørsmål om Sweet and Tangy Raspberry Vinaigrette:

Kan jeg bruke andre smaker av te i tillegg til bringebær-zinger?

Du skulle tro det, men rart, det ser ikke ut til å fungere med andre smaker av te! Jeg vet ikke hva det er med bringebærzinger spesifikt, men det ser ut til at andre teer ikke fungerer så bra!

Hvor lenge kan jeg oppbevare dette i kjøleskapet?

Hjemmelaget vinaigrette kan holde seg en god stund i kjøleskapet! Du kan definitivt lagre den i en uke eller to, sannsynligvis mer enn det. Fersk hvitløk kan føre til at en hjemmelaget salatdressing blir dårlig tidligere, derfor bruker jeg hvitløkspulver i stedet for denne dressingen.

Hvilken salat og pålegg skal jeg bruke denne dressingen til?

Rull opp (i tilfelle du gikk glipp av det) for de fem beste salatkombinasjonene mine med denne søte og skarpe bringebærvinaigretten, men lek gjerne med favorittkombinasjonene dine av søte, salte og salte ingredienser!

Kan jeg bruke mer eller mindre honning?

Absolutt, du kan leke med sødmenivået. I familien min elsker vi ikke salatdressinger som er veldig søte, så jeg tilsetter omtrent en spiseskje honning for å balansere det hele. Du kan legge til mer, etter ønske, eller hoppe over alt sammen hvis du ikke liker det søtt.

Du kan også bruke andre søtningsmidler i stedet for honningen, for eksempel sukker, lønnesirup, stevia eller ditt valg av kunstige søtningsmidler.

Hvordan oppbevarer du hjemmelagde salatdressinger?

Jeg har laget en serie om dette på Instagram-siden min (sørg for å følge meg hvis du ikke allerede gjør det!), men her er hovedsaken:

Oppbevaring av salatdressinger: Jeg liker å ha denne salatdressingen, så vel som noen få andre, for hånden i kjøleskapet når jeg vil ha en rask salat. Min beste måte å oppbevare dressingene mine på er i disse 16 unse presseflaskene. Det er enkelt å riste dressingen før servering, og ekstra lett å porsjonere ut akkurat passe mengde!

Liker du denne oppskriften? Du vil absolutt ELSKE kokebøkene mine!

De er også en flott gave!

Klikk her for å kjøpe Noe søtt.

Klikk her for å kjøpe Kosher matlaging i det virkelige liv

Klikk her for å kjøpe Mer Kosher-matlaging fra det virkelige liv

Gå aldri glipp av en ny oppskrift! Følg meg for alle oppdateringer på:

Facebook| Instagram | Twitter | Pinterest

Takk for at du tok turen innom! Jeg håper du liker denne oppdaterte versjonen av en av de eldste salatoppskriftene på denne bloggen! Hvis du har prøvd det, vennligst legg igjen en kommentar og gi meg beskjed – tilbakemeldingen din gir meg energi! – Miriam

Formidling: OvertimeCook.com er deltaker i Amazon Services LLC Associates-programmet, et tilknyttet annonseringsprogram designet for å gi nettsteder et middel til å tjene annonseringsgebyrer ved å annonsere og lenke til amazon.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *