Stekt brokkolislaw – Overtidskok

Roasted Broccoli Slaw er den søte, syrlige og kremete salaten du trenger på din neste grillfest!

Har du spørsmål om en av oppskriftene mine?
Det beste stedet å få svar er Facebook-gruppen Overtime Cook Recipes!

Som en generell regel er slaws og kålsalater noen av mine favoritter for en enkel, publikumsvennlig, tilfredsstillende salat til stort sett ethvert måltid. Men med sommeren som kommer og grillingene følger tett etter, vet jeg at det er mange slaws i fremtiden min, og sannsynligvis din, så jeg bestemte meg for at det var best å dele min nye favorittvri på en grunnleggende kålsalaten: Stekt brokkolislaw.

Her er historien. Nylig holdt jeg på å lage en enkel kålsalat da jeg tenkte for meg selv, nei. Ikke i humør. Jeg ville ha noe annet. Så jeg søkte i kjøleskapet mitt og fant en pakke med brokkolibuketter. I det øyeblikket dukket oppskriften opp i hodet mitt, i utgangspunktet ferdig formet. Det virket deilig i hodet mitt, og jeg er glad for å kunne rapportere at det smaker akkurat så godt som jeg forestilte meg!

Denne salaten er fullpakket med flotte teksturer, og har en utrolig dressing som er litt søt, litt syrlig og superkremaktig. Den er lett å slenge sammen, og blir en stor hit til ethvert måltid du velger å servere den til!

Hva er din favorittsalat til en sommergrill? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor!

Leter du etter flere oppskrifter til din neste grillmat? Jeg har ti fantastiske her for deg!

Åh! En siste ting før vi kommer til oppskriften – hvis du ikke har brokkoli, eller ikke vil bruke tid på å steke den, kan du gjerne hoppe over brokkolien og bruke denne deilige dressingen til en tradisjonell kålsalaten!

Følger du @overtidskoke på Instagram ennå?

Stekt brokkolislaw

Forfatter:

Ingredienser

Stekt brokkoli

 • 12 oz fersk brokkoli
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts kosher salt
 • ¼ teskje malt svart pepper
 • 3-4 fedd hvitløk, finhakket

Dressing:

 • ½ kopp majones
 • 2 ss olivenolje
 • 2 ss rødvinseddik
 • 2 ss lønnesirup
 • 1 ts kosher salt
 • 1 ts sriracha eller varm saus
 • ¼ teskje malt svart pepper
 • 2 fedd hvitløk, finhakket

Salat

 • 16 gram strimlet kål
 • 1 rød paprika, kuttet i små, tynne strimler
 • 4 løkløk, i skiver

Bruksanvisning

Forbered brokkolien:

 1. Forvarm ovnen til 400. Kle en bakeform med bakepapir og sett til side.
 2. Skjær brokkolibuketter i tynne skiver; legge til brett. Tilsett olje, salt, pepper og hvitløk. Kast for å dekke alt jevnt.
 3. Stek i ca 25 minutter, til de begynner å bli brune. Pass på tiden, for hvis brikkene dine er mye mindre, trenger de mindre tid. Sett til side til avkjøling.

Forbered dressingen:

 1. Kombiner alle ingrediensene i en liten bolle. Visp for å kombinere. Sette til side.

Sett sammen salaten:

 1. Legg kål, rød pepper, løk og avkjølt brokkoli i en stor salatskål. Tilsett dressing og rør for å kombinere.

Planlegge på forhånd:

 1. Brokkoli og stekes en dag eller to før tiden og oppbevares i kjøleskapet.
 2. Dressing kan lages inntil en uke i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
 3. Salat bør settes sammen rett før servering.

3.4.3177

Følger du @overtidskoke på Instagram ennå?

Liker du denne oppskriften? Du vil absolutt ELSKE kokebøkene mine!

De er også en flott gave!

Klikk her for å kjøpe Noe søtt.

Klikk her for å kjøpe Kosher matlaging i det virkelige liv

Gå aldri glipp av en ny oppskrift! Følg meg for alle oppdateringer på:

Facebook| Instagram | Twitter | Pinterest

Takk for at du tok turen innom! Jeg vet at du kommer til å elske denne salaten – så kom tilbake snart for flere deilige godbiter og deilige sunne alternativer. -Miriam

Formidling: OvertimeCook.com er en deltaker i Amazon Services LLC Associates-programmet, et tilknyttet annonseringsprogram designet for å gi nettsteder et middel til å tjene annonseringsgebyrer ved å annonsere og lenke til amazon.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *